Verdwenen Tweeling Syndroom

home | ervaringen | zelftest | vtsgroep | stichting | over ons | contact | theorie | linksIk ben Egidius (Giedi) Rietveld (geb. 1956) en heb op mijn zoektocht naar wijsheid met hart en ziel twee jaar natuurkunde (Delft, 1974-1976), twee jaar filosofie (Rotterdam, 1976-1978), een jaar beeldende vormgeving (Den Haag, 1983-1984) en negen jaar psychologie (Leiden, 1987-1996) gestudeerd. Ook de laatste opleiding heb ik uit principe niet afgesloten: ik heb de naar mijn mening te sterk vercommercialiseerde Alma Mater losgelaten en ben volledig autodidact geworden. De menselijke ontwikkeling is daarbij de belangrijkste focus.
Van 1994 tot op heden volg en geef ik workshops in het 'alternatieve circuit'. De aandacht is daarbij vooral gericht op trauma's die in de pre- en perinatale fase van de menselijke ontwikkeling zijn opgelopen en om oplossingen vragen. De laatste jaren gaat de aandacht vooral uit naar de Schaduw en het Vanishing Twin Syndoom (VTS).
Daarnaast doe ik experimenten op het gebied van de elektrolyse van waterstof om te bestuderen of een rendement van meer dan 100% mogelijk is. Ook heb ik belangstelling voor de ontwikkeling van zoutwater accu's voor het tegelijk opslaan van elektriciteit en warmte
Ik oefen in tao-meditatie (zowel formeel als 'in-actie').
Mijn belangstelling gaat verder uit naar yoga, mystiek, helende aanraking, holotropic breathwork, tantra, sjamanisme, beeldend vormgeven, musiceren, astrologie en informatica.
Ik ben mede-oprichter en bestuurslid van Stichting Alchimia en Stichting Vanishingtwin

Als je het Verdwenen Tweeling Syndroom (VTS) bij jezelf of bij een naaste herkent en daardoor (psychisch) in de problemen komt, ben ik bereid mijn kennis en ervaring met je te delen. Dat kan een therapeutische werking hebben.


Mijn naam is Katja de Beer en ik ben in 1965 geboren te Maastricht als jongste in een groot gezin. Mijn vader is overleden toen ik 1 was en dat had natuurlijk een enorme impact op ons gezin. Ik heb deze gebeurtenis als heel bepalend gezien voor de ontwikkeling die ik heb doorgemaakt, maar pas sinds de ontdekking van het VTS besef ik dat het een herhaling was. Maar goed, ik heb geen gelukkige jeugd gehad, al waren er goede momenten en als jongere leefde ik in een wereld van drugs en negativiteit. Daar was ik op een gegeven moment helemaal klaar mee en heb ik besloten om toch maar eens te gaan leven. Ik ben toen met Reiki in aanraking gekomen, ben gaan mediteren, heb ademsessies gedaan, yoga, enzovoort. Heel goed, heel fijn en heel nodig. Maar er ontbrak nog iets. Toen ben ik me gaan verdiepen in Jiddhu Krishnamurti en het was een feest van herkenning! Maar ook dat was niet dat wat ik zocht. Dat wat ik zocht was het ontbrekende puzzelstukje dat VTS heet. Toen viel alles op z'n plek. Dat was zo'n 10 jaar geleden. In het dagelijkse leven werk ik bij een telefonische helpdesk. Daarnaast ben ik voortdurend bezig met bewustwording en ieder kwartaal ben ik actief betrokken bij de ademsessies van de Alchimia Groep.