Verdwenen Tweeling Syndroom

home | ervaringen | zelftest | vtsgroep | stichting | over ons | contact | theorie | linksIk ben Egidius (Giedi) Rietveld (geb. 1956) en heb op mijn zoektocht naar wijsheid met hart en ziel twee jaar natuurkunde (Delft, 1974-1976), twee jaar filosofie (Rotterdam, 1976-1978), een jaar beeldende vormgeving (Den Haag, 1983-1984) en negen jaar psychologie (Leiden, 1987-1996) gestudeerd. Ook de laatste opleiding heb ik om ethische en politieke redenen niet afgesloten: ik heb de naar mijn mening in dit tijdsgewricht te sterk vercommercialiseerde neo liberale 'alma mater' losgelaten en ben autodidact geworden. Naast belangstelling voor natuurkunde is de vroege menselijke ontwikkeling daarbij tot nu toe de belangrijkste focus gebleken.

Van 1994 tot op heden volg en geef ik intensieve groepssessies in het 'alternatieve circuit'. De aandacht is daarbij vooral gericht op trauma's die in de pre-, peri- en vroege postnatale fases van de menselijke ontwikkeling zijn opgelopen en om een oplossing vragen. De laatste jaren gaat de aandacht vooral uit naar de schaduw in het algemeen en alleen geboren tweelingen en meerlingen als meer specifieke doelgroep. Een curatieve oplossing voor deze ernstig getraumatiseerden zie ik vooral in de beoefening van tantra.
Daarnaast doe ik experimenten op het gebied van de elektrolyse van waterstof om te kijken of een rendement van meer dan 100% mogelijk is. Dit door aanspreken van het kwantumveld met behulp van resonantie. Ook heb ik belangstelling voor de ontwikkeling van accu's voor het samen opslaan van elektriciteit en warmte
Tegelijk ben ik een autobiografie aan het schrijven met de werktitel 'Dierbaren en de Anderen'. Het wil een erfenis zijn voor degenen die ik liefheb. Het gaat over mijn weg van infantiele afhankelijkheid naar autonomie.

Ik oefen in tao-meditatie (zowel formeel als 'in-actie').
Mijn belangstelling gaat verder uit naar yoga, mystiek, helende (veilige) aanraking, holotropic breathwork, tantra, sjamanisme, beeldend vormgeven, musiceren, astrologie en informatica.
Ik ben mede-oprichter en bestuurslid van Stichting Alchimia en Stichting Vanishingtwin

Contact is mogelijk via e-mail: giedi(aapje)freedom(punt)nl


Mijn naam is Katja de Beer en ik ben in 1965 geboren te Maastricht als jongste in een groot gezin. Mijn vader is overleden toen ik 1 was en dat had natuurlijk een enorme impact op ons gezin. Ik heb deze gebeurtenis als heel bepalend gezien voor de ontwikkeling die ik heb doorgemaakt, maar pas sinds de ontdekking van het VTS besef ik dat het een herhaling was. Maar goed, ik heb geen gelukkige jeugd gehad, al waren er goede momenten en als jongere leefde ik in een wereld van drugs en negativiteit. Daar was ik op een gegeven moment helemaal klaar mee en heb ik besloten om toch maar eens te gaan leven. Ik ben toen met Reiki in aanraking gekomen, ben gaan mediteren, heb ademsessies gedaan, yoga, enzovoort. Heel goed, heel fijn en heel nodig. Maar er ontbrak nog iets. Toen ben ik me gaan verdiepen in Jiddhu Krishnamurti en het was een feest van herkenning! Maar ook dat was niet dat wat ik zocht. Dat wat ik zocht was het ontbrekende puzzelstukje dat VTS heet. Toen viel alles op z'n plek. Dat was bijna 20 jaar geleden. In het dagelijkse leven ben ik trainer/coach op het gebied van gespreksvaardigheden en werk ik voor de overheid. Daarnaast ben ik voortdurend bezig met bewustwording en een paar keer per jaar werk ik met anderen aan mijn eigen ontwikkeling. Dan trekken we ons terug en zien we wat zich aandient. Mijn rol in dit leven is 'aangever'.